Tel: 06 406 556 82 - Vraag direct en vrijblijvend een proefles aan! Proefles aanvragen!

Theorie

Theorie bij rijschool Utrecht

Als je na de rijlessen praktijkexamen wilt doen, dan ben je verplicht eerst te slagen voor het theorie-examen. Je theoriecertificaat is 1.5 jaar geldig. Als je binnen deze tijd niet slaagt voor je praktijkexamen dan vervalt de geldigheid van de theorie en moet je opnieuw het theorieexamen afleggen.

Zelfstudie

Theorie kun je heel goed zelf thuis leren, mits je over de juiste leermiddelen beschikt en voldoende tijd besteedt aan de stof. Je kunt via autorijschool Utrecht Rijluxe theorieboeken, een Cd-rom en internetkaarten bestellen om je goed voor te bereiden op het theorieexamen.

De slagingskans van je theorie-examen vergroten?

Als je de slagingskans van je theorie-examen wilt vergroten, dan is het aan te raden om klassikaal theorielessen te volgen bij rijschool  Rijluxe in Utrecht.Tijdens de theorielessen wordt diep ingegaan op de verkeersregels, verkeersinzicht en verkeerstekens die niet voor iedereen even duidelijk zijn. Uiteraard wordt ook ingegaan op de valkuilen van de vragen die tijdens het theorie-examen voorkomen.

Het theorie-examen

Het theorie-examen duurt drie kwartier en bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestaat uit 25 vragen over gevaarherkenning. Het tweede onderdeel bestaat uit 40 vragen, waarvan 30 vragen gaan over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. De vragen over gevaarherkenning gaan over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Je moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen voor het theorie-examen. Wil jij ook in één keer je theorie-examen halen? Neem contact op met rijschool Utrecht Rijluxe om de mogelijkheden te bespreken voor rijlessen in Utrecht!

Volg ons op social media!

Rijschool Rijluxe

  1. Home
  2. Sitemap
  3. Contact