Tel: 06 406 556 82 - Vraag direct en vrijblijvend een proefles aan! Proefles aanvragen!

De belangrijkste 5 Tips als je wilt beginnen met rijlessen

Wanneer je graag wilt beginnen met het leren rijden oftewel rijlessen heb je waarschijnlijk een heleboel vragen. Dit zijn de top 5 meest gestelde vragen door nieuwe beginnende bestuurders. Deze vragen komen steeds vaker voor bij mensen die voor het eerst gaan rijlessen.

1. Wat moet ik doen voordat ik kan gaan rijden.

Je aanmelden bij een rijschool. De rijschool zal voor jou alles regelen. Je zal meestal eerst een intake les krijgen zodat jij en de instructeur elkaar leren kennen. Als jullie besluiten om samen door te gaan zal je een aantal formulieren moeten invullen waarop hoe gezond je bent en nog een aantal dingen.

2. Hoe vaak moet ik mijn rijlessen?

Hoe vaak dat je zelf wilt. Als je 1 keer per week voldoende vind is dat goed. Wil je liever 2 keer per week is dat ook goed. Sommige willen er snel vanaf zijn en gaan daarom nog vaker lessen. Sommige kunnen het zich niet veroorloven om meer dan 1 keer per week te kunnen lessen. Dit is geen probleem om alsnog je rijbewijs.

3. Wat is de goedkoopste manier voor het behalen van mij rijbewijs?

Dit is meestal door de rijbewijs pakketten te nemen die de rijschool aanbied. Het is vaker duurder om losse lessen te nemen als een pakket. In zo'n pakket zitten een aantal rijlessen. Denk hierbij aan 20 tot 40 en meestal een keer afrijden. Dit komt vaker veel goedkoper uit dan dat je alleen maar losse lessen neemt. Soms kun je ook korting krijgen als je voor af betaald.

4. Hoeveel lessen moet ik nemen?

Elke bestuurder is anders. Dit betekent dat elke bestuurder op zijn eigen tempo leert rijden. Het gemiddelde wat het CBR aanhoud is ongeveer 35 lessen van een uur. Sommige mensen hebben meer of minder lessen nodig. Het is dus ook niet erg als je meer uren moet rijden voordat je mag afrijden. Samen met je rij instructeur zal er worden gekeken wat voor jou een goed aantal rijlessen zal zijn. Als hij of zij denkt dat je er klaar voor bent, word je afrijden aangevraagd. Afhankelijk van je regio kan het aanvragen een maand tot 2 maanden duren. In deze tijd word er aangeraden om nog te blijven rijden. Hoe meer ervaring je op doet tijdens je rijlessen hoe beter.

5. Moet ik het theoretische examen halen voordat ik mag beginnen met mijn echte rijlessen?

Nee dit hoeft niet. Sommige willen dit wel omdat ze dan de verkeersregels beter kennen maar dit is niet nodig. Tijdens het rijden zullen een aantal verkeersregels ook duidelijk worden. Dit omdat je rij instructeur je ook kan helpen en aanwijzingen kan geven als er verschillende situaties ontstaan. Sommige rijscholen bieden ook theoretische lessen aan. Hierin zal een rij instructeur samen met jou en of een hele klas, verschillende onderdelen behandelen van de theoretische vragen die gesteld kunnen worden. Veel mensen hebben moeite met het halen van het theoretische examen, de theoretische lessen kunnen wel voor opheldering brengen en er voor zorgen dat makkelijker gevonden word.

Volg ons op social media!

Rijschool Rijluxe

  1. Home
  2. Sitemap
  3. Contact